• Jarná súťaž v ŠKD

          • Dňa 20. marca 2023 v prvý jarný deň sme v ŠKD pripravili pre žiakov prvého až štvrtého ročníka jarnú súťaž „Kvety a stromy“. Žiaci sa týždeň predtým poctivo pripravovali a oboznamovali sa s otázkami a odpoveďami týkajúcich sa jari a sviatkov Veľkej noci. Do súťaže sa zapojili z každého ročníka traja žiaci, ktorí medzi sebou súťažili a tí najšikovnejší boli aj ocenení.

          • Predveľkonočné výtvarné tvorenie

          • V stredu 22.marca sa tri žiačky štvrtého ročníka zúčastnili súťaže v kreslení pod názvom VEĽKONOČNÉ ZVYKY A TRADÍCIE. Súťaž sa konala v priestoroch Poľsko – slovenského domu v Bardejove. Pred súťažou sme si stihli prezrieť námestie aj Dračiu pivnicu. Dievčatá nakreslili pekné obrázky a žiačka 4.A triedy Emília Štefanová sa umiestnila na 3. mieste.

          • Turnaj v prehadzovanej

          • V piatok 17. marca sa naši štvrtáci zúčastnili turnaja v prehadzovanej, ktorý sa konal v športovej hale. Aj keď nevyhrali, odniesli  si ceny z tomboly, dôležité skúsenosti a kopec zážitkov.

          • Krížová cesta detí MŠ

          • Počas pôstneho obdobia sa triedy materskej školy zúčastnili detskej krížovej cesty v našom kostole bl.Zefyrina. Deti sa aktívne zapojili spevom piesní, aj zapálením sviec, ktoré kládli pred oltár do tvaru kríža. Jednotlivé zastavenia krížovej cesty si deti priblížili aj cez obrazovku,a tak mohli lepšie vnímať jednotlivé zastavenia.

          • Štrbské Pleso

          • Dňa 2.3.2023 sa vybrané deti z ŠKD zúčastnili výletu do Vysokých Tatier na Štrbské Pleso. Od skorého rána nám slniečko oznamovalo, že nás čaká krásny slnečný deň. Vyrazili sme od školy, cestou sme mohli spoznávať krásy Slovenska ako napr. Kapušanský hrad, Spišský hrad či tunel Branisko. Deti sa už nevedeli dočkať, kedy uvidia Tatry, no keď sme prešli tunel Branisko, zbadali sme Tatry v plnej kráse. Cieľ našej cesty bolo Štrbské Pleso a vyhliadková Veža Snov, na ktorú sme si vyšľapali, no oplatili sa, výhľad bol nádherný. Deti mohli vidieť lyžiarov, bežkárov aj turistov na prechádzke. Urobili sme si zopár fotiek a vybrali sme sa k Štrbskému Plesu. Tak ako pán Ježiš sa prechádzal po mori, tak aj my sme mali tú možnosť prejsť krížom cez Pleso, ktoré bolo poriadne zamrznuté. Cestou sme si dali poriadnu guľovačku s pánom riaditeľom, slniečko krásne svietilo, deťom sa nechcelo ani domov ísť. Ďakujeme nebeskému Otcovi za krásne počasie a pani vychovávateľkám za zorganizovanie výletu. Domov sme sa vrátili unavení, no plní zážitkov. 

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • Február v MŠ

          • Počas februára sa naše deti v MŠ Včielky zoznámili s viacerými povolaniami. Veľmi radi sa zhostili role kuchárov a na desiatu si sami pripravili syrovú nátierku. Tiež si vyskúšali prácu lekára, zdravotnej sestry, hasiča, či kuchára. Z úst detí zazneli aj také priania ako byť námorníkom na lodi. A tak sa deti stali cestujúcimi na lodi, ktoré námorník šťastne dopravil na určené miesto. Na lodi nechýbalo ani občerstvenie od našich malých kuchárov. Už si len priať, že sa im sny o povolaniach raz stanú skutočnosťou.

          • Pridaj ruku k pokoju

          • Misijné dielo detí na Slovensku nás pozýva, aby sme sa počas pôstneho obdobia modlili za pokoj vo svete. Aj pápež František nás neustále prosí aby sme sa modlili za Ukrajinu, ale pridáva aj ďalšie krajiny – Etiópiu, Sýriu, Libanon, Jemen, Mjanmarsko a Irán.                             

            Táto aktivita nesie názov – RUKY NÁDEJE – Pridaj ruku k pokoju.                       

            Do výzvy sa zapojil aj sám pápež František a k jeho ruke chceme pripojiť aj naše ruky, a pridať naše modlitby k pokoju. Každé ráno sa spoločne modlíme cez školský rozhlas a myslíme na tieto krajiny.  

            Odkaz od pápeža Františka: "Milé deti! Veľmi sa spolieham na vašu modlitbu.

                                                            Bez vašej modlitby je moja modlitba slabá". 

             

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 1. marca 2023 sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 

              Žiaci sa svedomito pripravovali. Porota  si pozorne vypočula prednes všetkých ukážok a rozhodla o nasledovnom umiestnení:

                Poézia:

               1. miesto: Ján Dreveňak  2.A 

               2. miesto: Štefánia    Šiváková    4.B

               3. miesto: Jana  Siváková    2.B   

               Cena poroty: Štefánia Petová  3.A  ,  Nikola   Kolárová  3.A                                                                                                     

                            Víťazom srdečne blahoželáme!