• A na záver koncert....

          • Dňa 28.6.2022 sa žiaci zo školského zboru vybrali s pani vychovávateľkami na koncert do ZUŠ Michala Vileca. Deťom sa koncert veľmi páčil, dokonca mohli získať sladkú odmenu ak vedeli správne odpovedať na danú otázku. Ďakujeme organizátorom za možnosť byť na koncerte.

          • Bodka za školským rokom v ŠKD

          • Dňa 24.6.2022 sme sa rozlúčili v ŠKD s deťmi výletom do Bardejova na Rolandové hry. Deti mohli vidieť ukážky strieľania z lukov, praskanie bičom. Na koniec nám ujo sokoliar predstavil rôzne druhy sov, dokonca pani vychovávateľka mala možnosť držať sovu na ruke a deti si ju mohli pohladkať. Keďže vonku bolo poriadne horúco padla vhod aj zmrzlina. Deťom sa výlet veľmi páčil a verím, že aj budúci školský rok bude taký bohatý na akcie v ŠKD ako tento. Ďakujeme aj nášmu nebeskému Otcovi za ochranu a požehnanie počas tohto celého školského roka.

          • Maľovanie kriedami v ŠKD

          •  

            V stredu 22. 6. 2022 sme sa v ŠKD zahrali na malých maliarov. Na školskom ihrisku sme si rozdelili pomyselné výkresy a každá trieda mala namaľovať veľký výkres s témou "Leto". Hneď sa každý pustil do roboty a o malú chvíľu ihrisko vyzeralo ako rozkvitnutá lúka. Po dobrom pocite z dobre vykonanej práce sme sa schladili nanukom.

          • Rozprávkové dni v ŠKD

          • V júni sme mali v ŠKD rozprávkové dni. Dňa 3.6.2022 nám pani vychovávateľka Ľudmila predstavila a zahrala rozprávku O červenej čiapočke. Vychovávateľka Katka nám 17.6.2022 predstavila a zahrala rozprávku O koze rohatej. Žiakom sa to veľmi páčilo a mali pekný zážitok.

          • Návšteva hasičskej stanice

          • V stredu 15.6.2022 sme sa vybrali s deťmi z ŠKD na exkurziu hasičskej stanice v Bardejove. Privítal nás pán veliteľ, ktorý sa na úvod hneď spýtal detí, čo treba robiť, keď horí, na aké číslo treba volať. Deti odpovedali, že treba zavolať na číslo 150 alebo 112, Veliteľ vysvetlil deťom rozdiel medzi 112 a 150. Potom sme sa presunuli na dvor, kde nás čakali hasiči . Tí nám ukázali aké majú autá, čo všetko obsahuje hasičské auto. Žiaci videli rôzne inštrumenty, nástroje, hadice.. Videli sme aj vnútro auta, kde každý hasič pred začiatkom služby si pripraví do auta čižmy a nohavice, pre prípad, že im nahlásia zásah, aby boli čo najrýchlejšie oblečení. Videli sme auto s rebríkom, ako sa rebrík vysúva a zasúva. Deti sa pýtali hasičov na tyč, keďže sledujú požiarnika Sama, tak aj to sme mohli vidieť. Po skoro hodinovej prednáške, sme sa hasičom poďakovali a hor sa na fajn zmrzlinu. Ďakujeme všetkým, ktorí nám túto exkurziu pripravili.

          • Trieda Sovičiek v Happylande

          • Dňa 14.6.2022 sa naši najmladší škôlkari, trieda Sovičiek, zúčastnili na svojom prvom
            triednom výlete. Počas výletu spoločne navštívili naše krásne mesto Bardejov, čo pre nich bolo zdrojom nových a nepoznaných zážitkov. Obdivovali dominanty mesta ako napr. Baziliku sv. Egídia a mestskú radnicu. Nemenej zaujímavou súčasťou výletu bola aj návšteva detského zábavného centra Happyland, kde si spoločne užili kopec spoločných chvíľ a zábavy. Domov všetci odchádzali unavení, no aj napriek tomu s množstvom nových zážitkov.

          • Boborland zabával škôlkarov a nulťákov

          • Dňa 13.6.2022 sa všetky triedy materskej školy a nultých ročníkov zúčastnili na zábavnom programe, ktorý sa konal pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Telocvičňa sa v tento deň premenila na miesto plné zábavy, tanca a kúziel. O skvelý program sa postaral animačný tím M21 (Boborland) z Bardejova, ktorý deťom pripravil zábavné aktivity, tanečné súťaže a v neposlednom rade aj odmenu v podobe maľovania na tvár. Súčasťou programu bolo aj kúzelnícke predstavenie, ktorého sa zúčastnili aj niektorí žiaci. Deťom sa celý program veľmi páčil a domov odchádzali s úsmevom na tvári a množstvom nových zážitkov.

          • Výlet 1.B triedy

          • Dňa 14.6.2022 žiaci 1.B triedy sa zúčastnili školského výletu do Raslavíc. Cesta do Raslavíc bola veľmizaujímavá, lebo niektorí žiaci boli prvýkrát vo vláčiku . Hneď keď sme prišli do Raslavíc išli sme do
            Kláštora sv. Jozefa, kde nás už čakala matka predstavená Kongregácie sestier Božského Vykupiteľaa ukázala nám krásnu kaplnku v kláštore. Pomodlili sme sa tam desiatok ruženca, zaspievali smepesničky a urobili zopár fotiek. Žiakom sa páčilo hlavne veľké ticho v kláštore a pokoj ktorý tam bol.
            Matka predstavená každému na pamiatku dala obrázok ich zakladateľky matky Alfonzy. Rýchlymkrokom sme sa presunuli do pizzerii, kde nás už čakali pizze. Pizzu s kofolou padla veľmi dobré.Cestou späť vláčikom žiaci sa sami pomodlili desiatok ruženca. Vytešení a hlavne spokojní sme sa vrátili okolo 12:15 na Poštárku.

          • Deň matiek v MŠ

          •  

            Aj keď s malým omeškaním, ale predsa, aj naši škôlkári z triedy Lienok, privítali svoje mamky, babky, ockov, súrodencov, na besiedke ku Dňu matiek. Zarecitovali a zaspievali básničky a pesničky, ktoré sa naučili a zatancovali  tanček. Na záver deti mamičkám rozdali vlastnoručne vyrobené rámčeky so srdiečkami. Mamičkám sa vystúpenie detí veľmi páčilo a odmenili ich potleskom a veľkou pusou na líčko.

          • Návšteva ZOO

          •  

            Výlet do ZOO

            Dňa 31. 5. 2022 zostali v našej materskej škole prázdne triedy Lienok a Včielok. Dôvodom bol dlho očakávaný výlet do ZOO v Spišskej Novej Vsi, na ktorý sme sa už všetci tešili. Rodičia deťom nabalili plné batôžky, každý sa vyzbrojil dobrou náladou a s úsmevom na tvári sme nasadali do autobusu. Po príchode do ZOO sme si prezreli všetky zvieratká, dozvedeli sme sa o nich rôzne zaujímavosti. Prehliadku ZOO sme ukončili šantením na detskom ihrisku a malým občerstvením. Výlet sme ukončili veselým spevom v autobuse. Deti odchádzali domov s množstvom nových zážitkov

          • Náš zbor spieval na školskej sv. omši CZŠ sv. Egídia

          • Deň Detí bol výnimočný pre náš zbor z Poštárky. Skoro ráno sme sa vybrali do Kláštorného kostola, kde sme svojim spevom potešili aj našich kamarátov z CZŠ sv.  Egídia. Deti zožali veľký potlesk na konci svätej omši a pán kaplán vyzdvihol, že ako pekne deti zaspievali od srdca. Ďakujeme za pozvanie a veríme, že sa čoskoro vidíme a počujeme na podobných akciách. Veľká vďaka patrí aj našim muzikantom za doprovod, Kto spieva dvakrát sa modlí.